5.12.16

UN CONTE DIFERENT



“Les Pomes d’Or” és un conte diferent per moltes coses



Encara que la narració segueix la tradició en la seva estructura narrativa - plantejament, nus i desenllaç – té elements originals que fan la història més interessant.

Cada capítol té una entrada curta en forma de poema que intenta resumir algun aspecte del text narratiu que va a continuació.  També la majoria de capítols inclouen una història dins el relat.

Quan al contingut, l’entorn és un element essencial. La història transcorre en un medi natural encara poc transformat per l’home on el bosc i la garriga omplen el paisatge. Concretament passa a una època tan poc coneguda com és la talaiòtica abans de l'arribada dels romans

La descripció dels paisatges i de llocs fan innecessàries les il·lustracions perquè permeten al lector fer-se una idea quasi fidel d’allò que es descriu.

Els personatges que formen part de la narració queden oberts a la imaginació del lector que pot fer-se la seva pròpia imatge. 
Per altra banda, el relat conté diverses referències mitològiques que donen joc a una ficció un poc allunyada de la realitat possible i també, en algun moment, fa l'ullet al llenguatge de les rondalles populars.

El plantejament de la història acaba en el moment que succeeix un accident a un familiar que obliga  al protagonista – com passa a les gestes medievals o a molts de contes - a posar en risc la seva vida per a  trobar el remei que salvi el seu germà petit.

El viatge iniciàtic del protagonista es converteix en el nus de la narració: preparació del camí, de les estratègies i de les decisions que haurà de prendre en els moments del més perill.

El desenllaç no pot esser contat però té un final enigmàtic que possibilita continuar l’aventura.
.